BRASSERIET

FORRETTER OG SMÅRETTER

 

NB-PLANKEN
med spekemat fra Ask, syltede grønnsaker og ost
Cured meat from Ask, pickels and cheese
(
m, hv/wh)
169,-

KREMET SKALLDYRSUPPE
med reker, blåskjell og fennikel
Creamy shellfish soup with prawns, mussels and fennel
(m, f, b/mo)
179,-

GRILLET KYLLINGSALAT
med syltede grønnsaker, bacon, estragonmajones og krutonger
Grilled chicken salad with pickled vegetables, bacon, tarragon mayonnaise and croutons
(e, f, m, hv/wh)
179,-

KRYDDERGRAVET ØRRET
med hjertesalat, agurk, grønne epler og crumble med hint av Asia
Spice-cured trout with heart salad, green apple and a crumble with a hint of Asia
(e, f, m, r, sen/mu)
169,-

SØRENSENS SKALLDYRPASTA
med grønnsaker, dagens fisk og skalldyr
Sørensen’s pasta with vegetables, fish and shellfish
(f, m, s, so, sul, b/mo, sel/cel, hv/wh)
235,-

JULEMENY

RIBBE «PRIMA JÆREN»
med julepølse, rødkål, rosenkål, poteter og stekesky
Roasted pork ribs from Prima Jæren with Christmas
sausage, red cabbage, Brussel sprouts, potatoes and gravy
(m, so, sel/cel)
295,-

HERR SØRENSENS JULETORSK
med ertepuré, poteter og baconsmør
Baked cod with peas purée, potatoes and bacon butter
(f,
m)
295,-

LUTEFISK
med erterstuing, poteter, bacon og
sennepssaus
Traditional Norwegian lye fish with stewed peas, potatoes, bacon and mustard sauce
(f, m, sul, sen/mu, hv/wh)
369,-
Påfyll/Refill 99,-

PINNEKJØTT FRA SLAKTER A. IDSØE
med kålrabistappe, poteter og
pinnefett
Traditional Norwegian lamb ribs with mashed swede, potaoes and gravy
(m)
375,-

HOVEDRETTER

 

SOPPRISOTTO
med ristede mandler, purreløkconfit og sopp veloute
Mushroom risotto with leek confit and mushroom veloute
(m,n,sul)
165,-

BRAISERT OG GUINNESSGLASERT LAMMESKANK
med potetpure, josperbakt pastinakk, honning og sherryglasert løk.
Braised and Guinness glazed lamb shank with potato purée, josper baked parsnip and honey and sherry glaced oninon
(g,sen,sel,sul,m)
295,-

JOSPERGRILLET ENTRECOTE
med brokkoli, jordskokk, sauce foyot og pommes frites
Rib-Eye of beef «NYC Steak» with Broccoli, Jerusalem artichokes, sauce foyot and French fries
(su
l,m,e)
375,-

JOSPERGRILLET TORSK
med sopprisotto, ristede mandler, purreløkconfit og sopp veloute
Josper grilled wolf-fish with a mushroom risotto, leek confit and mushroom veloute
(m,n,f,sul)
285,-

BURGERE

 WHAT WOULD CHEESUS DO?
Burger med cheddar og salat
Cheeseburger with cheddar and salad
(
m, e, sul, sel/cel, hv/wh)
129,-

ORIGINAL GANGSTER
NB`s angusburger med chipotledressing, bacon, cheddar og salat
NB`s Aberdeen Angus burger with chipotle dressing, bacon and salad
(m,e, sul, sel/cel, hv/wh)
189,-

SPICY BURGER
NB`s burger med salat, tomat pickels og Midsummer hotsauce dressing
NB`s burger with salad, tomato pickels and Midsummer hot sauce dressing
(m, e, sul, sel/cel, hv/wh)
198,-

 

DESSSERT

RISKREM
med bringebær og karamellisert mandel
Rice pudding with raspberries and caramelized almond
(m, n)
109,-

KARAMELLPUDDING
med stekte epler og pisket fløte
Caramel pudding with fried apples and whipped cream
(e,m,hv/wh)
109,-

SØRENSENS AMERIKANSKE OSTEKAKE
Mrs. Sørensen`s American cheese cake
(e,m,hv/wh,n)
115,-

SJOKOLADEFONDANT
med karamellis
Chocolate fondant with caramel ice cream 
(e,m,hv/wh,n)
109,-

OSTER
med fruktbrød og dagens tilbehør
Cheeses with fruitbread and today’s side dishes
(
m, sul, hv/wh,n)
145,-

 

Vi tar forbehold om endringer i meny etter tilgang på råvarer.
Vennligst opplys om eventuelle allergier. Vi legger til rette for vegetarmeny.


ALLERGENER

Allergens
G=gluten (korn)/grains, E=egg, F=fisk/fish, S=skalldyr/shellfish, P=peanøtter/peanuts, M=melk/milk, N=nøtter/nuts, SO=soya
SEL/CEL=selleri/celery, R=rug/rye, SEN/MU=sennep/mustard, SES=sesam/sesame, L=lupin/lupine, SUL=sulfitt/sulphite
B/MO=bløtdyr/molluscs, HV/WH=hvete/wheat