A LA CARTE MENY N.B. SØRENSEN BRASSERIET
Jul 2019 

FORETTER OG SMÅRETTER

NB-PLANKEN
med spekemat fra ASK, pikkels og lokal ost
Cured meat from ASK, pickles and local cheese
(M, HV | WH)
159,-

NB`S KREMEDE FISKESUPPE
med blåskjell, dagens fangst og dill
NB`s creamy fish soup with mussels, todays catch and dill
(S, F, M, B | MO, E)
169,-/225,-

CEVICHE
av kveite og kamskjell med avocadokrem, fermentert pære og ingefær
Ceviche of halibut and scallops with avocado cream, fermented pear and ginger
(F, M, SU, B|MO, SO)
169,-

SKALLDYR RISONI
med erter, vårløk, estragon og parmesan
Shellfish risoni with peas, spring onion, tarragon and parmesan
(G, S, E, F, M, B, HV | WH)

169,-

VINTERSALAT
med grillede grønnsaker fra Brimse, syltet sopp, Jærost og hollandaise
Salad with grilled vegetables, local cheese from Jæren, pickled mushrooms and hollandaise
(E,HV WH,M)

185,-

HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL
med grillet brød og aioli
White wine steamed mussels served with homemade bread and aioli
(B | MO, HV | WH, E, SUL, SEN | MU)

169,-

SNACKS / SIDES

SPEKEPØLSER FRA ASK
Cured Norwegian meat
69,-

POMMES FRITES
Pommes frites
35,-

 SØTPOTET FRIES
Sweet potato fries
45,-

OLIVEN
Olives
45,-

SALTE MANDLER
Salted almonds
(N)
39,-

JULEMENY

PINNEKJØTT FRA SLAKTER A.IDSØ
med kålrabistappe, poteter og pinnefett
Traditional Norwegian lamb of ribs with mashed swede, potatoes and gravy
(M)
425,-

RIBBE FRA «PRIMA JÆREN»
med julepølse, rødkål, rosenkål, poteter og julesaus
Roasted rib of pork from Prima Jæren with Christmas sausage, red cabbage, Brussel sprouts, potatoes and Christmas sauce
(M, CEL, SO)
335,-

HERR SØRENSENS JULETORSK
med ertepuré, poteter og baconsmør
Baked Cod with stewed peas, potatoes and bacon butter
(F, M)
295,-

LUTEFISK
med erterstuing, poteter, bacon og sennepssaus
Traditional Norwegian lye fish with stewed peas, potatoes, bacon and mustard sauce
(F, SUL, M, MU, WH)
415,-
Påfyll lutefisk kr 99,-

 

HOVEDRETTER

BURGER 200G
med cheddar, rødkål, romano chiffonade vendt i hjemmelaget Thousand Island, bifftomat, sylteagurk og bacon
Burger with cheddar, red cabbage, romano chiffonade turned in homemade dressing, beef tomato, gherkin and bacon
(HV, E, SUL, SEN | MU)
189,-
Med pommes frites / søtpotet fries + 35,- / 45,-

FØNIX BURGER
Burger med blåmuggost fra Stavanger Ysteri, løkkompott og aioli
Fønix burger with local blue cheese, onion compote and aioli
(M, E, SUL, SEL | CEL,HV | WH)
235,-
Med pommes frites / søtpotet fries + 35,- / 45,-

FISH’N CHIPS
Tempurastekt torsk med pommes frites, remulade, råkostsalat og sitron
Fish’n Chips with fries, tartar sauce, coleslaw and grilled lemon
(F, SUL, SEN | MU, HV | WH)

245,-

KVEITE
med sellerikrem, smørkokt rosenkål «bonne femme» med bacon og løk, og sitrus hollandaise
Halibut with celery cream, brussels sprouts with bacon, onions and citrus hollandaise sauce
(M, F)
375,-

HJORT
med grillede rotgrønnsaker, jordskokkrem, stekt jordskokk, syltet sopp fra skogen og sjy laget på hjort med brunet smør
Deer with baked grilled vegetables, Jerusalem artichoke cream, fried Jerusalem artichoke, pickled mushrooms from the forest.
Jus made from deer with browned butter
(M, SEL/CEL, SUL)
375,-

PASTA MED GRILLET KYLLING
Tagliatelle med skogsopp, rosenkål og kyllingsaus
Tagliatelle with grilled chicken, mushrooms, brussels sprouts and chicken sauce
(SUL, M, HV|WH)

245,-

DESSERT

SØRENSENS OSTEKAKEVARIASJON
med sesongens smaker
Sørensen’s cheese cake variation with seasonal flavors
(E, M, HV | WH, N)
125,-

SJOKOLADEFONDANT
med karamellis
Chocolate fondant with caramel ice cream
(E, M, HV | WH, N)
134,-

OSTER
med dagens tilbehør
cheeses with today’s side dishes
(M, SUL, HV | WH, N)
159,-

RISKREM
med bringebær og karamellisert mandel
Rice pudding with raspberries and caramelized almond
(M, N)
119,-

KARAMELLPUDDING
med eplekompott og pisket fløte
Caramel pudding with apple compote and whipped cream
(M, E, HV | WH)
129,-
 

Vi tar forbehold om endringer i meny etter tilgang på råvarer.
Vennligst opplys om eventuelle allergier. Vi legger til rette for vegetarmeny.


ALLERGENER | ALLERGENS
G = GLUTEN (KORN)|GRAINS S = SKALLDYR|SHELLFISH E = EGG|EGG F = FISK|FISH P = PEANØTTER|PEANUTS
M = MELK|MILK N = NØTTER|NUTS SO = SOYA|SOYA SEL|CEL = SELLERI|CELERY SEN|MU = SENNEP|MUSTARD SES = SESAM|SESAME
SUL = SULFITT|SULPHITE B|MO = BLØTDYR|MOLLUSCS L = LUPIN|LUPINE HV|WH = HVETE|WHEAT