A LA CARTE MENY N.B. SØRENSEN BRASSERIET

DAGENS 2 – RETTER KR. 399,-
Todays 2 course
DAGENS 3 – RETTER KR. 549,-
Todays 3 course

FORETTER OG SMÅRETTER

NB-PLANKEN
med spekemat fra ASK, pikkels og brillat savarin
Cured meat from ASK, pickles and brillat savarin
(M, HV | WH)
159,-

NB´S KREMEDE FISKESUPPE
med dagens fangst, reker, fennikel og gulrot
Creamy fish soup with mussels, prawns, fennel and carrot
(S, F, M, B | MO, E)
155,-/219,-

HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL
Grillet brød, confitert sjallotløk og aioli
White wine steamed mussels served with home-made bread, confit shallots and aioli
(B | MO, HV | WH, E, SUL, SEN | MU)

169,-

RØKT RØYE 38*C
Avokadokrem, fritert rispapir, tapioka og jalapeño-emulsjon
Smoked trout from Sirdal with avocado cream, deep fried rice paper, tapioka and jalapeño emulsion
(F, M, SU, SO, E)
169,-

GRILLET OKSE
Potetchips, avruga og hasselnøttmajones
Grilled beef with hazelnuts, potato chips, avruga and hazelnut mayonnaise
(N, M, SU, SO, F, E, SE | MU)

179,-

GRILLET KYLLINGSALAT
Bacon, eikebladsalat, hjertesalat, tomater fra Hanasand, krutonger og parmesan
Grilled chicken salad with bacon, tomatoes from Hanasand, crutons and parmesan
(E, M, SO, SE | MU)

195,-

VEGETARSALAT
Eikebladsalat, hjertesalat, tomater fra Hanasand, krutonger, avokadokrem og parmesan
Mixed salad, tomatoes from Hanasand, crutons, avocado cream and parmesan
(E, M, SO, SE | MU)

165,-

SNACKS / SIDES

SPEKEPØLSER FRA ASK
Cured Norwegian meat
69,-

POMMES FRITES
French fries
35,-

 SØTPOTET FRIES
Sweet potato fries
45,-

OLIVEN
Olives
45,-

SALTE MANDLER
Salted almonds
(N)
39,-

Løkringer
Onioin rings
(HV, WH)
49,-

HOVEDRETTER

BURGER DE LUXE 200 G
Dobbel cheddar, dobbel bacon, sylteagurk, padròn, løkring og jalapeñomajones
Double cheddar, double bacon, pickled cucumber, padròn, onion ring and jalapeño mayonnaise
(HV, E, SUL, SE | MU, SO)
235,-
Med pommes frites / søtpotet fries + 35,- / 45,-

CHEESEBURGER 200 G
Cheddar, eikebladsalat, sylteagurk og aioli

Cheddar, salad, pickled cucumber and aioli
(M, E, SUL, HV | WH)
169,-
Med pommes frites / søtpotet fries + 35,- / 45,-

FISH’N CHIPS
Tempurastekt torsk med pommes frites, remulade og sitron
Tempurafried cod, fries with tartar sauce and lemon
(F, SUL, SEN | MU, HV | WH)

225,-

KVEITE FRA HJELMELAND “GREEN CURRY”
Shitake, pac choy, vårløk og koriander
Halibut with shitake mushroom, bok choy, spring onion and coriander
(M, F, SO, SEL | CEL, SUL)
365,-

BABY BACK SPARE RIBS “BBQ”
Maisstuing, coleslaw, aioli og pommes frites
Corn stew, coleslaw, aioli and fries
(F, SUL, SE | MU, HV | WH, SO)
245,-

JOSPERGRILLET LAKS «BUTTERFLY»
Blomkål i variasjon; blomkålpuré, grillet blomkål og pepperrothollandaise
Salmon with cauliflower variety; cauliflower purée, grilled cauliflower and horseradish hollandaise
(F, M, E, SO)

295,-

JOSPERGRILLET OKSEMØRBRAD
Grillet løk, løkringer, jordskokkrem, jordskokkchips og bearnaisesaus
Grilled beef top sirloin with grilled onions, onion rings, Jerusalem artichoke cream and crisps, and bearnaise sauce
(M, E, SUL, HV | WH)

375,-

KREMET PASTA
Sopp, trøffelolje, bacon og parmesan
Pasta with creamy mushroom sauce, truffle oil, bacon and parmesan
(SUL, M, HV | WH)

215,-

DESSERT

SØRENSENS OSTEKAKEVARIASJON
med sesongens smaker
Sørensen’s cheese cake variaty with seasonal flavours
(E, M, HV | WH, N)
125,-

SJOKOLADEFONDANT
med solbærkompott og karamellis
Chocolate fondant with blackcurrant compote and caramel ice cream
(E, M, HV | WH, N)
134,-

OSTER
med knekkebrød og fikenkompott
Cheese with crisp bread and fig compote
(M, SUL, HV | WH, N)
159,-

BAKT EPLEROSE
med kardemommeis, eplesirup og kardemommemarengs
Baked apple with cardamom ice cream, apple syrup and cardamom meringue
(M, E)
129,- 

Vi tar forbehold om endringer i meny etter tilgang på råvarer.
Vennligst opplys om eventuelle allergier. Vi legger til rette for vegetarmeny.


ALLERGENER | ALLERGENS
G = GLUTEN (KORN)|GRAINS S = SKALLDYR|SHELLFISH E = EGG|EGG F = FISK|FISH P = PEANØTTER|PEANUTS
M = MELK|MILK N = NØTTER|NUTS SO = SOYA|SOYA SEL|CEL = SELLERI|CELERY SEN|MU = SENNEP|MUSTARD
SES = SESAM|SESAME SUL = SULFITT|SULPHITE B|MO = BLØTDYR|MOLLUSCS L = LUPIN|LUPINE HV|WH = HVETE|WHEAT